Aile Haftası Programı Düzenlendi

aile-haftasi-programi-duzenlendi

Dünyada ve Türkiye'de 15-21 Mayıs tarihleri Birleşmiş Milletler tarafından Aile Haftası olarak kabul edilmektedir. Bu vesileyle Üniversitemizin Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin birlikte düzenlediği Aile Haftası Programına yoğun katılım gerçekleşti. "Değişen Dünyada Aile" temasıyla gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Dicle ÖZCAN ELÇI yürüttü. İlk olarak Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İrfan YILDIRIM "Aile Kurmada Evlilik Öncesi Eğitimin Önemi" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında aile kurumunun evrensel bir çözülme riski ile karşı karşıya olduğunu belirten Doç. Dr. İrfan YILDIRIM, sağlıklı aile yapısını güçlendirecek bir model önerisi olarak evlilik öncesi eğitimlerin faydalı olabileceğine dikkat çekti. Ardından Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi Dr. İsmet KAYA "Aileyi Yeniden Düşünmek" başlıklı konuşmasıyla panele devam etti. Aile ve evlilik okulu gibi uygulamalı aile çalışmaları yürüttüğünü ifade eden konuşmacı, sağlıklı aile kurmakta bireylerin sorumluluklarına vurgu yaptı.

Soru-cevap kısmında katılımcılar ile konuşmacılar aile kurumunun güncel sorunları ile çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Program, konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

15.05.2024 |  Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi