Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı

universitemizde-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-coskuyla-kutlandi

Dünya'nın her yerinde her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü, Üniversitemizde de büyük bir coşku ve katılımla kutlandı. Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kadın ve Aile Çalışmaları Merkezi olarak hazırladığımız programa ilimizin çeşitli kurumları da destek vererek çeşitli etkinliklerle programın zenginleşmesine katkıda bulundular. 

Açılış konuşmalarında Şırnak Valisi Sayın Ali Hamza PEHLİVAN, gelecek 8 Martların kadına yönelik şiddet olaylarından uzakta geçmesini dilerken; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN ise Üniversite olarak kadınların  toplumsal yaşamın her alanında görünür olmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğini belirtti. Üniversitemizin Öğr. Üyelerinden Doç. Dr. Derya YÜCEL "Akademide Kadın Olmak" konulu konuşmasında kadınların akademideki temsil oranlarının azlığına vurgu yaparken, bu alanda çalışmanın zorluklarına dikkat çekti. Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Dicle ÖZCAN ELÇİ ise "Şırnak Üniversitesi'nde Kadın Temsilleri" adlı konuşmasında Üniversitemizin yürüttüğü politikalar, projeler ve yönetim anlayışı ile "kadın dostu" bir üniversiteye dönüşmekte olduğunu iddia etti. Program, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Şırnak Türk Halk Müziği Topluluğu konserleri ve farklı kurumların işbirliğiyle hazırlanan Belgesel gösterimleri ile sona erdi. 

Bizler Üniversitemizin Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak 8 Martların kadınların sorunlarından ziyade zaferlerinden söz edilen günlere dönüşmesini dileyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. 

8.03.2021 |  Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi